De voorstellingen In de schaduw van Rembrandt, Etty Hillesum, Dat onverwoestbare in mij en Uit Verdriet Geboren zijn een initiatief van Stichting In De Voetsporen Van. Deze heeft ten doel het ontwikkelen en uitvoeren van theaterproducties en bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan de zoektocht van de mens naar zijn bron en zingeving, voornamelijk aan de hand van vrouwelijke iconen of archetypes uit de wereldgeschiedenis en/of andere theaterproducties. Julika Marijn is artistiek leider van de stichting. Er is een gedegen en ondersteunend stichtingsbestuur en een Comité van Aanbeveling. 


Bestuur:

Logo stichtingindevoetsporenvanMarije de Jong, voorzitter: Marije studeerde Nederlandse taal-en letterkunde aan de UvA met als bijvakken kunstgeschiedenis en filmkunde. Vanwege haar liefde voor taal en verhalen belandde ze al jong in de bladenwereld waar ze in de loop der jaren opklom tot hoofdredacteur van onder andere ésta en Happinez. Naast het leding geven is ze zelf altijd blijven schrijven. Voor de stichting is haar netwerk in de wereld van media en cultuur van belang.

Joan Ypma, penningmeester: Joan heeft ruim 30 jaar haar sporen verdiend in de luchtvaartwereld in verschillende internationale functies. Op dit moment is zij werkzaam bij Conclusion, een ICT bedrijf in Utrecht, als facility en procurement manager. Ondertussen ook betrokken bij de Kunst en Cultuur wereld op diverse vlakken en richt zich vooral op de financiële ondersteuning en betrokkenheid bij de subsidie aanvragen.

Mélinde Kassens, secretaris Mélinde is afgestudeerd aan de UvA als theaterwetenschapper. Ze is werkzaam als documentairemaker bij de NOS en maakte talloze docu's rond herdenkingen zoals 4 mei. Julika vertolkte Etty Hillesum in haar docu 'Etty Hillesum, schrijfster in oorlogstijd' n.a.v de biografie over Etty van judith Koelemeijer. Mélinde heeft een goed netwerk in de omroepwereld. Ook is zij betrokken bij het maken van trailers en registraties van de voorstellingen van de stichiting.


Justine de Klerk-Janknegt, bestuurslid: Justine is een bekende in de kunstwereld. Al meer dan 20 jaar runt zij Janknegt Gallery, een galerie voor hedendaagse kunst. Zij neemt deel aan beurzen zoals PAN Amsterdam, Volta Basel, Drawing Now Parijs en New York. Verder heeft Justine zich ingezet voor het Singer Museum. Zij richtte 10 jaar geleden Young Singer op. Een initiatief dat een nieuwe generatie de mogelijkheid biedt zich te binden aan het Singer Museum en theater. Haar netwerk in de kunstwereld is daarom van grote bijdrage voor de stichting.

Comité van aanbeveling:
Eric van Loo (directeur Oldenhoeck BV)
Marry De Gaay Fortman (advocaat & partner Houthof)
Martijn Sanders (voormalig directeur Concertgebouw & kunstverzamelaar)
Christianne Stotijn (mezzosopraan)
Thomas Verbogt (schrijver & toneelschrijver)

Kvk nummer: 64065197
Rekeningnummer: NL42 TRIO 0391190679

BTW 855507470B01

In de schaduw van Rembrandt    Uitverdriet Flyer    Flyer JulikaEttyHillesum 1

 

 Stichting In De Voetsporen van ontving ondersteuning van:


Melanie logo        vfonds logo nieuw open        GravinvanBylandt  Norma           afk logo

 

HogeVeluwe      BNG Bank      hkm nl

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies: meer informatie